Foto: SVT

Tågkaos efter spårfel i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Rälsen på en bit av sträckan mellan Göteborg och Alingsås är så dålig att alla tåg inte kan passera. Detta orsakar många förseningar för bland annat trafiken mellan Göteborg och Stockholm.

Förseningarna kommer att vara minst fram till onsdagsmorgonen och kanske längre.

– Rälsen ska röntgas under natten och innan vi fått resultatet kommer trafiken vara stängd på ena spåret, säger Katarina Wolffram, informatör på Trafikverket.

På det spår som är öppet går bara godståg medan snabbtågen till Stockholm dirigeras om via Borås och Öxnered vilket innebär förseningar med omkring en timme.

Bussar ersätter

Samtliga regionaltåg från Göteborg mot Vårgårda och Herrljunga har ställts in och ersätts nu med buss liksom pendeltågen mellan Göteborg och Alingsås.

Felet upptäcktes när ett svetsarbete skulle göras och det visade sig att en bit av rälsen inte var i acceptabelt skick.

– Det beslöts då att hela sträckan mellan Göteborg och Alingsås måste kontrolleras för att utreda omfattningen av felet, säger Katarina Wolffram.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.