Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Kraftiga förseningar i tågtrafiken vid Göteborgs central Foto: SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Kraftiga förseningar i tågtrafiken vid Göteborgs central

Uppdaterad
Publicerad

Ett flertal växlar på Göteborgs central har fastnat i det hårda vädret vilket lett till att det är svårt för tågen att komma in och ut ur stationen. En resenär som skulle till Kungsbacka men blev fast är Klara Gattbro.

– Jag kommer inte hem, säger hon.

Det kraftig snöovädret som drog in på eftermiddagen över bland annat göteborgsområdet har lett till kraftiga förseningar i tågtrafiken, förseningar som kommer att bestå under kvällen.

– Vi har inte ställt in några tåg ännu men det är kraftiga förseningar, säger Pernilla Johansson, presstalesperson vid SJ AB till SVT Väst vid 19-tiden.

De drabbade pendeltågssträckorna rör bland annat Göteborg mot Kungsbacka, Alingsås och Älvängen. Men även tåg norröver mot Trollhättan och Vänersborg står helt still.

– Det är väldigt mycket folk här och många som väntar, säger SVT:s reporter Casper Sewerin, på plats vid centralstationen i Göteborg.

Någon prognos för när tågen ska börja rulla normalt igen fanns inte vid 19-tiden.

I övrigt har Västtrafik tvingats ställa in flera linjer, som Västtågen, biltrafiken mot Älvsborgsbron står i skrivande stund helt still på hisingssidan.

 – Det är lastbilar överallt, tre som fastnat på väg upp för bron, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisen.  

Biltrafiken i övrigt har också sina problem med en del avåkningar av lindrig karaktär. E6:an i Halland däremot är helt avstängd i båda riktningarna då en lastbil sladdat av i höjd med Falkenberg och spärrar trafiken i båda riktningarna.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer