Tågstopp efter olycka på Västra stambanan

Uppdaterad
Publicerad

En olycka har inträffat på Västra stambanan i höjd med Töreboda. Det är vid 08.20 stopp i tågtrafiken mellan Stockholm och Göteborg.

Några detaljer om olyckan ville Trafikverket på tisdagsmorgonen inte ge. Men samtlig tågtrafik har stoppats från att passera platsen.

– Det här stoppet kommer att pågå troligtvis minst i en timme framåt, säger en pressinformatör på myndigheten till SVT Nyheter Väst.

Stoppet väntas också orsaka förseningar i tågtrafiken under förmiddagen.

Enligt räddningstjänsten är det en person som blivit påkörd av tåget, men räddningstjänsten ville inte berätta mer om hur det gått för den påkörda personen.

Vid 10-tiden meddelade Trafikverket att trafiken skulle komma igång igen, men med följdförseningar.

Stationer där tågtrafiken kan påverkas:

Göteborg, Alingsås, Aspen, Aspedalen, Falköping, Floby, Floda, Herrljunga, Jonsered, Lerum, Norsesund, Partille, Stenkullen, Stenstorp, Västra Bodarne, Vårgårda, Skövde, Gårdsjö, Laxå, Töreboda, Hallsberg, Katrineholm, Flemingsberg, Flen, Gnesta, Huddinge, Järna, Mölnbo, Stockholms södra, Södertälje S, Årstaberg, Älvsjö, Stockholm

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.