Personerna i bilen lyckades ta sig ur bilen. Foto: Mikael Berglund

Tågstopp efter olycka vid Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad

En personbil blev påkörd av tåget på på Bohusbanan vid 17.50 på tisdagen. Det är för närvarande stopp i tågtrafiken.

– Det är en bil som fått stopp av något slag och fastnat på spåret, det är en plankorsning som ligger lite högre upp än vägbanan, vilket kan ha påverkat till olyckan, sa KG Persson, räddningschef i beredskap Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund på tisdagskvällen.

Olyckan inträffade på Ucklumsvägen vid trafikövergången i Nösnäs.

– Två personer har tagit sig ur bilen oskadda, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

Räddningstjänsten har under kvällen och natten jobbat med att sanera efter olyckan och fick även hjälpa de cirka 100 tågpassagerare som var på tåget att ta sig till en busshållplats i närheten.

– Den påkörda bilen är borttransporterad, berättade Jörgen Simonsson, insatsledare Södra Bohusläns Räddningstjänstförbund på tisdagskvällen.

– Nu kommer tåg och räls besiktigas för att avgöra om tåget kan köra vidare på egen hand, eller måste bogseras bort.

Vissa tåg på sträckan Göteborg-Strömstad ersattes med buss på hela eller delar av sträckan, medan andra tåg fick ledas om till en annan väg mellan Göteborg och Uddevalla, uppger Trafikverket i ett pressmeddelande.

Strax efter klockan sex på onsdagsmorgonen meddelade Trafikverket att sträckan åter är öppnad för tågtrafik.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.