Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jäklar, hoppas det inte är någon som det där landar på.” Hör Maria B Broman som just hade klivit av nattåget när hon såg taket blåsa av på perrongen i Göteborg. Foto: SVT

Tak blåste av på centralstationen i Göteborg – stor trafikpåverkan

Uppdaterad
Publicerad

En del av ett tak på centralstationens perrong i Göteborg blåste ner under fredagsmorgonen. Det gjorde att samtliga spår blev strömlösa och flera tåg ställdes in.

– Jag såg något som fladdrade och rörde sig – sen small det, säger resenären Maria M Broman.

Under fredagen har blåsten ställt till problem i kollektivtrafiken. Vid 08.20 blåste en del av taket som täcker perrongerna ner över spår på centralstationen i Göteborg. Samtliga spår blev inledningsvis helt strömlösa.

– Det beror på blåsten, men ingen person ska ha skadats, säger Carolina Karlsson, polisens presstalesperson.

Skadan åtgärdad

Enligt Angelika Knutsson, presskommunikatör på Trafikverket är skadan på spår 8 åtgärdad och spår 8 till 16 på centralstationen i Göteborg är öppna på halv kapacitet.

Tågen rullar mot Oslo, Vänersborg, Strömstad och Karlstad igen. Tågen mot Stockholm kommer enligt SJ att börja rulla under eftermiddagen. Enligt SJ är tågen kraftigt försenade.

Förseningar in i helgen

Till en början stängdes flera spår men vid 18-tiden kunde samtliga spår trafikeras igen.

– Alla spår är öppna men det är fortsatt mycket förseningar och inställda tåg, säger Christian Blomquist på Västtrafiks störningsjour.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.