Foto: Torbjörn Axelsson

Tankbil med metangas har vält – gårdar har utrymts

Uppdaterad
Publicerad

En tankbil lastad med med metangas har vält på riksväg 44 mellan Grästorp och Lidköping. Enligt polisen är det totalstopp på vägen och två närliggande gårdar har utrymts.

– Gasen är farlig och det ska vara ett säkerhetsavstånd på 300 meter, säger polisen presstalesperson Peter Adlersson.

Olyckan inträffade strax efter klockan 13 på onsdagseftermiddagen på riksväg 44 vid Särestad. Tankbilen har vält och ligger delvis i diket och blockerar vägen, i riktning mot Grästorp.

Enligt polisen läcker tankbilen metangas och därför har vägen stängts av för all trafik. Två gårdar som ligger i närheten är även utrymda av säkerhetsskäl.

Föraren kontrollerades av ambulanspersonal och behövde inte åka med till sjukhus. Vägen är preliminärt avstängd i minst 24 timmar.

– Det här kan dessvärre ta lång tid att åtgärda, vill det sig illa ända till imorgon, säger Peter Adlersson.

Fortsatt avstängd

Den första prognosen var att vägen skulle vara avstängd fram till 16 under torsdagen.

Räddningledaren Erik lyckebäck säger till P4 Skaraborg att vägen kommer att vara avstängd ytterligare ett dygn och att den är oklart när den kan öppna igen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.