Foto: Privat/SVT DesignVisa alla (3)
Visa alla (3)

Taxi släppte av sjuk tioåring på fel plats

Publicerad

Taxin skulle köra den tioåriga flickan från skolan till fritids, men istället släpptes hon av ensam mitt i stan.

Vanessa är tio år, hon är sjuk i cancer, har talsvårigheter och epilepsi. Eftersom hon har särskilda behov har hon rätt till skolskjuts.

På tisdag eftermiddag skulle hon ta taxi från skolan till fritids, men istället släppte taxichauffören av henne på hemadressen mitt i Borås. Trots att ingen vuxen var hemma och att hon varken har hemnycklar eller mobiltelefon.

– Han sa att han inte förstod henne och så lämnade han henne med ryggsäcken i handen mitt på gatan. Vart är världen på väg?, säger Vanessas mamma Persida Antic-Turkmanovic.

”Grät så hon skakade”

Som tur var har Persida Antic-Turkmanovic syster en frisörsalong i närheten. Hon ringde i sin tur Persida som kom och hämtade Vanessa.

– Hon grät så hon skakade, tänk om hon hade fått ett av sina epileptiska anfall, säger mamman.

Persida vill nu ha ett möte med alla inblandade parter. Någon ursäkt från taxibolaget har hon inte fått.

– Han hade väl en väldigt dåligt dag, men den mannen ska inte köra mitt barn mer, säger Persida.

Taxi Borås beklagar

Sven-Erik Neergaard-Möller är vd för Taxi Borås och han beklagar händelsen.

– Jag beklagar verkligen att vi lämnat en 10-åring vind för våg oavsett om hon är handikappad eller inte.

Ännu har han inte hunnit tala med chauffören men förklaringen bakom felkörningen ska vara att det låg fel adress i systemet. Till hemmet istället för fritids.

Varför det felet har uppstått vet han inte. Men rutinen är att chauffören alltid ska lämna över barnet till någon, inte släppa dem själva.

– Han tyckte antagligen att hon klarade sig sig själv, det är det enda jag kan tänka mig, säger Sven-Erik Neergaard-Möller som nu kommer ta en diskussion med chauffören.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer