Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Nu åtalas en tidigare rektor på en skola för sexövergrepp på barn. Hör kammaråklagare Shahrzad Rahimi berätta mer om åtalet. Foto: SVT/Magnus Dennert

Tidigare rektor åtalas för sexövergrepp på barn

Uppdaterad
Publicerad

En man som tidigare arbetat som rektor på en skola misstänks för sexbrott mot flera barn. Mannen åtalas nu för våldtäkt samt sexuellt övergrepp mot barn. Det är sammanlagt tre pojkar som misstänks ha blivit utsatta av mannen i samband med fritidsverksamhet på landet.

Enligt åtalet misstänks mannen ha begått gärningarna i samband med resor och fritidsverksamhet, och övergreppen har riktat sig mot tre olika barn sedan 2017. Två av pojkarna valde tillsammans att anmäla mannen.

En fritidsledare som har haft kontakt med mannen under flera år säger sig vara bestört sen han fick reda på anklagelserna.

– Jag är chockad, säger han.

Placeringsbeslut från socialtjänsten

För vissa av pojkarna har det funnits olika slags placeringsbeslut genom socialtjänsten hos den åtalade mannen i Västsverige. Samtidigt ska då har tonårspojkarna, enligt misstankarna, utsatts för sexbrott.

– De här gärningarna de ska ha pågått under några år, säger kammaråklagare Shahrzad Rahimi till SVT Nyheter Väst.

Mannen nekar till brott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.