Foto: arkivbild SVT

Tio personer omhändertagna efter razzia

Uppdaterad
Publicerad

Tio personer har omhändertagits och ytterligare två har gripits vid en polisräd på Kvibergs marknad i Göteborg.

Ett stort antal poliser deltog på lördagen i ett tillslag på Kvibergs marknad i Göteborg. Enligt uppgifter till GP ska tio personer ha omhändertagits misstänkta för brott mott utlänningslagen.

– Det betyder att de av olika anledningar ska avvisas, utvisas eller föras till Migrationsverket, säger Peter Adlersson, polisens pressinformatör i Väst, till tidningen.

Två förda till förvar

Polisen bekräftar för SVT Nyheter Väst att tio personer har omhändertagits och att två har gripits.

– Två personer ska också ha förts till förvar, men jag kan inte säga om de var bland de tio som togs om hand eller ytterligare två, säger Patrik Ahlbom, vakthavande befäl vid Göteborgspolisen.

Enligt GP är de gripna personerna misstänkta för häleri, och tros ha sålt stöldgods. Tre av de omhändertagna ska ha jobbat på marknaden och sju var besökare.

”Mängder” med poliser deltog

Polisen ska ha genomfört kontroller på Kvibergs marknad tidigare i hopp om att få bukt med brottsligheten där, och i dagens insats ska både civilklädda och uniformerade poliser ha deltagit.

– Vi har haft mängder med enheter där i dag, både gränspolisen och områdespolisen, säger Patrik Ahlbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.