Tipsa oss om Gullspång-Hova

Publicerad

Under en vecka kommer vi titta lite extra på Gullspångs kommun, Västra Götalands nordöstra utpost. Vilka frågor är aktuella i en kommun med 5 300 invånare?
Välkommen att höra av dig med tips!

Av kommunens 5 300 invånare är var tionde invånare, 530 personer, kommunanställd. Gullspång kommunens största tätort, men centralorten är Hova, trots att Hova är något mindre. Det är i Hova som du hittar kommunens förvaltning.

Här finns industrier och småföretag, men inget gymnasium. Nära till vacker natur. De yngre och de äldre är flest. Men i arbetsför ålder finns det en svacka.

Men det spirar också optimism. I Otterbäcken, en tredje tätort i kommunen planeras nybyggnad av bostäder nära Vänern.

Hova/Gullspång har också gjort tydliga avtryck i schlagervärlden. I Hova föddes Abbas ”grundare” och manager Stikkan Andersson. Han står också staty utanför det gröna huset vid torget. Från Gullspång kommer Linda Bengtzing som tävlat sex gånger i Melodifestivalen.

Men vad händer just nu som är intressant? Hör av dig till oss med tips!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer