Karin Härngren Lagerwall fotade snödroppar på Stora Dyrön i Bohuslän den 10 februari 2019 Foto: Privat

Tittarbilden som ger hopp om våren

Uppdaterad
Publicerad

En stor klunga med snödroppar hittade Karin Härngren Lagerwall på Stora Dyrön i helgen. Och Västsverige har flera dagar av vårlikt väder att se framemot. Har du sett några vårtecken?

Karin bor i Klässbo i Värmland, men besökte i helgen släktens hus på stora Dyrön och blev positivt överraskad över vårtecknet i trädgården – snödroppar.

– Alla jag visat fotot för tycker att det är tidigt med snödroppar, säger Karin Härngren Lagerwall.

Tidig blomning eller inte. SVT:s meteorolog bekräftar i vart fall att vi årets februariväder är varmare än vad som är normalt.

– Det är en bra bit över det normala. I februari ligger maxtemperaturen normalt runt enstaka plusgrader, säger SVT:s meteorolog Lasse Rydqvist.

Sol och plusgrader – vårväder att vänta

I veckan väntas nämligen hela Västra Götaland få vårlikt väder.

– Särskilt på onsdag. Då blir det soligt och sju-åtta plusgrader. Samma visa på torsdag, men då mer molnrikt, säger Lasse Rydqvist.

Värmlänningen Karin Härngren Lagerwall passade på att njuta under helgens besök i Bohuslän.

– I helgen satt vi i sydhamnen i solen. Visserligen iskalla vindar, men det var helt underbart och plusgrader. Nu är jag nära norska gränsen och här är det två decimeter snö och flera minusgrader, säger Karin Härngren Lagerwall.

Har du snappat upp något mer vårtecken?

– Jag såg en ormvråk. Jag tar det som ett vårtecken!

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.