Anställd på IFK Göteborg utsatt för hot efter manifestation

Uppdaterad
Publicerad

I helgen utsattes en medarbetare på IFK Göteborg för hot och skadegörelse vid sin bostad, skriver klubben i ett pressmeddelande. Händelsen har en tydlig koppling till klubbens manifesterande under matchen mot Malmö FF på lördagen, då laget spelade i regnbågsfärger. 

– Helt oacceptabelt, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Det var i lördags som IFK Göteborg spelade bortamatch mot Malmö FF. Båda lagen bar då regnbågsfärger på sina matchkläder, en manifestation för allas lika värde som genomfördes i och med firandet av World Pride i Köpenhamn som även pågår i Malmö.

Flera medarbetare på IFK Göteborg deltog även i ett seminarium under World Pride festivalen som handlade om inkludering inom fotbollen.

Tydlig koppling till manifestationen

Hoten och skadegörelsen mot den enskilde medarbetaren har utförts på ett sätt som gör att man inom klubben ser en tydlig koppling till helgens manifestation.

– Det är helt oacceptabelt att det händer år 2021. Allas lika värde är ingen fråga, det är en självklarhet, säger klubbdirektör Håkan Mild.

Brotten som den anställde har utsatts för har polisanmälts av klubben.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.