Foto: TT

Tjuv slog till på äldreboende – kom över 150 000

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer som bor på ett äldreboende i Tanums kommun har blivit bestulna på stora belopp. Enligt en lex Sarah-utredning finns det misstankar om att personal kan ligga bakom.

Det var i början av november som anhöriga hörde av sig till enhetschefen och talade om att 48 000 kronor försvunnit från en brukares konto.

Senare samma månad får enhetschefen veta att ytterligare en person drabbats. Anhöriga till denne informerar om att det tagits ut pengar och gjorts inköp för totalt 94 000 kronor från en brukares konto.

Över 150 000 kronor saknas

Kort därefter framkommer ännu ett fall. En tredje brukare saknar då runt 15 000 kronor. Totalt saknas cirka 157 000 kronor.

Samtliga händelser har polisanmälts, utretts enligt lex Sarah och även anmälts till inspektionen för vård och omsorg. I utredningen framgår att det finns indikationer på att personal på boendet kan ligga bakom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.