”Jag tror tyvärr att man är så rädd att det ska smaka tunt att man överdoserar” säger kaffeexperten Anna Nordström. Foto: TT / Christine Olsson

Tjuvar bröt sig in i kafferosteri

Uppdaterad
Publicerad

Tidigt, tidigt på måndagsmorgonen, strax före halv tre, gick larmet på kafferosteriet i Mölnlycke. För andra gången under helgen hade man fått besök av tjuvar.

Vid det första inbrottet under lördagen hade tjuvarna blivit avbrutna, och även om de kom undan, fick de bara med sig en skruvdragare. Om det var samma tjuvar som sedan under natten till måndag bröt sig in, är oklart, men inte heller denna gång slutade operationen lyckat. Visserligen fick männen, mellan 30 och 50 år gamla, med sig lite fler verktyg och småsaker, men via övervakningssystemet kunde väktare följa deras inbrott, och larma polis till platsen.

”Kaffe har inte så bra gatuvärde”

Med hjälp av en hundpatrull kunde polisen gripa samtliga tre gärningsmän i närheten av rosteriet. Exakt vad de fått med sig är än så länge lite oklart.

– Det är möjligt att det var kaffe de var ute efter, säger polisens presstalesperson Hans Lippens.

Men en av företagets delägare är mer skeptisk till om det var kaffesug som drev tjuvarna.

– Nej, det var inte kaffet det tror jag inte, kaffe har inte så bra gatuvärde, säger delägaren Thomas Anderberg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.