Tobias på väg till Äskhults by Foto: SVT

Tobias stannar vid varje ”kringla”

Uppdaterad
Publicerad

Hur livar man egentligen upp en bilresa? Göteborgaren Tobias Rönnquist som reser mycket i jobbet har kommit på en lösning, nämligen att svänga av vid de sevärdhetskyltar som han passerar.

– Från början var det bara ett sätt att liva upp tillvaron på vägarna, men nu har det blivit som en hobby.

Väl på plats så upplever Tobias det som finns att uppleva, tar en bild och postar i sociala medier. Hittills har ett sextiotal sevärdheter i Västsverige betats av.

– En del sträckor är rena guldgruvor, det kan finnas åtta sevärdhetskyltar på rad. Men jag brukar nöja mig med en om dagen, och så lägger jag de andra på minnet och tar dem vid senare tillfällen.

Tar fem minuter

Från början var sevärdhetssafarin ingenting som någon annan kunde ta del av, men efter önskemål från bland annat Tobias pappa har han nu börjat lägga ut besöken i sociala medier.

– Varje stopp behöver inte ta så lång tid – jag kommer dit, tittar runt lite grann, tar en bild och sedan är jag tillbaks i bilen igen. Jag ser någonting fint och lär mig lokalhistoria, konstaterar Tobias.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.