Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tommy Mikulic har investerat stor i lastbilstvätt vid E6:an i Stenungsund. Nu är den oåtkomlig på obestämd tid eftersom området är avspärrat efter jordskredet. Foto: SVT/Tomas Singer

Tommys nyöppnade lastbilstvätt kostade 25 miljoner – kan ha skadats vid skredet i Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad

Lastbilstvätten som kostat 25 miljoner har bara varit öppen i ett drygt halvår. Nu är den oåtkomlig på obestämd tid eftersom den ligger mitt i skredområdet.

– Det blir förödande, det är en helt ny fastighet som vi har byggt upp här, säger ägaren Tommy Mikulic.

En mack, en snabbmatskedja och flera andra företag har drabbats svårt vid jordskredet vid E6 i Stenungsund. En som drabbats är Tommy Mikulic vars lastbilstvätt ligger mitt i det avspärrade området. Verksamheten startade han i januari.

– Det var nu det skulle skjuta på med kundtillströmning, det är högsäsong för tvättar nu, säger Tommy Mikulic.

Om och hur svårt hans lokalerna skadats vet han inte inte i nuläget. Lokalen lär han inte komma åt på ett bra tag och tvätten lär förbli stängd under lång tid. Hur länge är det ingen som kan svara på.

Stor investering

Lastbilstvätten har varit en stor investering som kostat runt 25 miljoner kronor. Det finns därför också en stor oro för en utdragen försäkringsprocess.

– Vi vet inte om vi får använda vår lokal mer? Hur ser det ut med infrastruktur? Håller vägen och byggnaden? Det är många frågor, säger han.

I klippet ser du hur lastbilstvättens läge vid skredet

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.