Svante Möller, trafikanalytiker på Trafik Göteborg, berättar att trafikstörningarna blir värst i sommar. Foto: SVT/Trafikverket

Trafik Göteborg: Förbered er på ett jobbigt år

Publicerad

Tycker du att det är svårt att ta sig fram i trafikkaoset i Göteborg? Då får du vänja dig – snart drar ytterligare arbeten igång och värst kommer det att vara i sommar.
– Det är några veckor under sommaren som framkomligheten kommer att ha störst påverkan, säger Svante Möller, trafikanalytiker på Trafik Göteborg.

Alla ombyggnationer och trafikprojekt i Göteborg gör att det är minst sagt svårt att ta sig fram i trafiken och nu flaggar Trafik Göteborg för att det kan komma att bli en besvärlig sommar.

– Trafikprojekten kommer ha påverkan på alla trafikslag, framkomligheten kommer begränsas, vissa sträckor kommer ta längre tid att köra och vissa gånger är det så att vägen går på ett annat sätt än tidigare, säger Svante Möller.

Sommaren blir värst

Det förberedande arbetet med Västlänkens järnvägstunnel och Station Korsvägen kommer att pågå redan under våren och under sommaren kommer trafikstörningarna vara som värst.

– Det är några veckor under sommaren som framkomligheten kommer att ha störst påverkan. Det är flera projekt som är planerade under flera års tid framöver, säger Svante Möller.

”Förbättrar framkomligheten”

I arbetet med Västlänken på Korsvägen kommer spårvagnstrafiken begränsas genom att vissa linjer läggs om och ersätts med bussar. Även på Nils Ericsonsgatan kommer det att pågå arbeten från och med i sommar och några månader framöver, detta för att göra det bättre för göteborgarna, berättar Svante Möller.

– Det man ska komma ihåg är att många av projekten är till för att förbättra framkomligheten, säger han.

Likaså arbetet med Älvborgsbron kommer att drabba trafikanterna allra värst i sommar.

– Framkomligheten kommer av vara begränsad fram till slutet av augusti och sen kommer arbetet att slutföras under nästa år. De andra projekten kommer att ta flera års tid, säger Svante Möller. 

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Så planeras Västlänken att byggas

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer