Efter måndagens knivdåd i Borås har tre män anhållits. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Tre anhållna efter mordförsök i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Polis larmades tillstadsdelen Norrby i Borås på måndagskvällen.Där hittades en svårt knivskuren man i 20-årsåldern i ett blodigttrapphus. Nu har tre personer anhållits misstänkta för mordförsök.

Mannen, som hade stickskador i en arm och ett ben, fördes till sjukhus med ambulans. På onsdagsmorgonen meddelade polisen att tre personer hade frihetsberövats misstänkta för inblandning i ärendet. Alla tre är anhållna, misstänkta för mordförsök.

Stökig kväll

Inom loppet av några timmar larmades polisen till tre olika händelser i Borås under måndagskvällen som handlade om knivdåd eller knivhot.

En man kom in till Södra Älvsborgs sjukhus med stickskador i benet. Under samma kväll hotade en annan man polis och ambulanspersonal med en kniv, vilket gjorde att polisen sköt mannen i benet. Mannen är nu anhållen misstänkt för grovt hot mot tjänsteman, rapporterar BT. Mannen förnekar brott.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
En man uppges ha kommit till Södra Älvsborgs Sjukhus med en kniv i benet. Foto: Joakim Eriksson/Agena Foto

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.