• Viktigt meddelande:

    Det brinner vid Musisjön i Mora kommun. Allmänheten uppmanas att hålla sig borta från brandområdet. Läs mer här

Flera kvinnor har blivit överfallna i Högsbo den senaste tiden. Polisen konstaterar att minst tre av överfallen är begångna av en och samma gärningsperson. Foto: Google

Minst tre kvinnor överfallna av mannen i Högsbo

Uppdaterad
Publicerad

Minst tre av varandra oberoende kvinnor har vid olika tillfällen blivit överfallna och ofredade av en och samma man i Högsbo. Det meddelar polisen. En av kvinnorna har överfallits två gånger under samma månad.
– Det är sexuella närmanden av brottslig karaktär, säger Lennart Ronnebro, kriminalkommissarie vid polisen i region Väst.

Anmälningarna om överfall från Högsbo i Göteborg började komma till polisen i början av december i fjol, något som P4 Göteborg var först med att rapportera. En av de drabbade kvinnorna skrev då om händelsen i en lokal grupp på Facebook – och det uppenbarade sig snart att hon inte var ensam.

Hur många det är som totalt har blivit överfallna under tidsrymden vill polisen inte gå in på – men det ska röra sig om färre än tio. Vid tre av fallen är polisen säkra på att det rör sig om en och samma gärningsman, och det är inte omöjligt att det rör sig om samma gärningsperson vid de andra överfallen också.

– Vi har ett antal sexuella ofredanden. Vi har fler anmälningar utöver de här tre som kan vara begångna av samma gärningsman, säger Lennart Ronnebro, kriminalkommissarie vid polisen i region Väst.

Hittat övervakningsbilder

Ronnebro berättar emellertid att polisen tror sig veta vem gärningsmannen är, och att man nu försöker säkra bevis mot honom.

– Vi har redan nu bearbetningsbara uppgifter i form av övervakningsbilder från butiker, men vi har inte lyckats gripa någon ännu.

Vad är det han har gjort?

– Det vill jag inte gå in på. Det är sexuella närmanden av brottslig karaktär.

Inga våldsinslag?

– Nej, inte vid något tillfälle.

Om man har gjort iakttagelser som kan vara av intresse för polisen ska man ringa 114 14.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer