Två män lämnade in ett hotfullt brev till apotekspersonalen. Foto: Polisens förundersökning

Tre män döms för apoteksrånet i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer döms för att ha rånat ett apotek i Uddevalla förra året. Under rånet lämnade de fram ett lapp med hot om att börja hugga apotekets kunder.

Det var i december som två rånare klev in på apoteket i området Dalaberg i Uddevalla och lämnade över en lapp. På den stod det:

”Hämta alla concerta och ritalin ni har och fort ska det gå jag ska även ha dagskassan annars börjar jag hugga hejvilt härinne. Säg inte ett ljud och nicka om du förstår”.

Rånarna fick med sig 250 narkotikaklassade tabletter och dagskassan med drygt 3.000 kronor. Därefter lämnade de platsen i taxi där en tredje person väntade.

Alla tre männen döms

Samtliga tre män åtalades i januari och nu döms samtliga tre för att ha varit inblandade i rånet. Två av dem erkänner medan han som satt i taxin nekar till brott.

En av männen som är i 20-årsåldern döms nu till skyddstillsyn för bland annat rån. De andra männen är i 40-årsåldern och för en av dem blir påföljden fängelse i 1 år och 4 månader för bland annat rån.

Även mannen i taxin döms

Den tredje, som satt i taxin, döms för rån med rättpsykiatrisk vård som påföljd. Han är dessutom tidigare dömd för ett annat rån som ägde rum för några år sedan vars tillvägagångssätt stämmer överens med det i Uddevalla.

Han var även åtalad för ett rån i Munkedal i november men friades från de misstankarna eftersom tingsrätten anser att bevisen är för svaga.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer