Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Tre personer är misstänkta för brott efter skredet på E6 i Stenungsund. Foto: Mikael Berglund

Misstänks ha orsakat skredet på E6 i Stenungsund

Uppdaterad
Publicerad

En stor del av marken rasade på E6 i höjd med Stenungsund natten den 23 september 2023.

Två personer anhölls på onsdagen och en tredje hämtades till förhör. Personerna försattes senare på fri fot. Misstankarna kvarstår dock.

– I korthet så utreder vi i nuläget om deras agerande och oaktsamhet har utlöst det här jordskredet, säger chefsåklagare Daniel Veivo Pettersson.

Tre personer är misstänkta för brott efter skredet på E6 i Stenungsund, något som TV4 Nyheterna var först att rapportera om.

De är misstänkta för grov allmänfarlig vårdslöshet, grovt vållande till kroppsskada och otillåten miljöverksamhet.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Samtliga kopplas till byggarbetsplatsen i närheten av motorvägen och husrannsakningar har genomförts i bostäder och kontor.

Chefsåklagare Daniel Veivo Pettersson har kallat till en pressträff under torsdagen.

Vad gjorde att ni frihetsberövade dem just nu?

– Utredningen har pågått sen i höstas och under hösten och vintern har misstankarna vuxit och stärkts runt de här personerna och orsaken att vi agerade just nu var att det var nödvändigt för att gå vidare med utredningen, säger Daniel Veivo Pettersson.

Det har gått sex månader, de här personerna har kunnat röra sig fritt. Hur orolig är du för att de påverkat utredningen?

– Den risken eller möjligheten finns givetvis, det får vi ha i beaktande såklart. Samtidigt är det så att vi arbetar efter brottsmisstankar och såna varierar i styrka över tid och det är först nu som vi haft möjlighet att agera på det här sättet.

De misstänkta nekar till alla anklagelser.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ett lerskred vid Stenungsund orsakade stor förödelse under natten den 23 september. Här får du en sammanfattning av händelsen. Foto: Tomas Singer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skredet vid E6 i Stenungsund

Mer i ämnet