Tre unga män till sjukhus efter krock mellan buss och bil i Lerum

Uppdaterad
Publicerad

Vid klockan 11 under onsdagen inkom det ett larm om en olycka mellan en buss och en bil på Alingsåsvägen i Lerum. Tre personer har fått föras till sjukhus med allvarliga skador efter olyckan, en av de inblandade personerna vårdas för livshotande skador.

Det var vid elva tiden på onsdagen som räddningstjänst, ambulans och polis larmades till en trafikolycka på Alingsåsvägen strax utanför Lerum.

– Det är en buss som har kört in i sidan på en personbil som sedan åkt ner i diket, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

I bilen ska fyra ungdomar ha färdats och tre av de unga killarna fördes till Sahlgrenska Universitetssjukhuset med allvarliga skador. Föraren till bilen var vaken och talbar, men har förts till sjukhus med en fraktur.

Passagerare i bussen ska ha klarat sig från skador, men busschauffören och en passagerare har tagits med för kontroll till sjukhuset.

– Vi är kvar på platsen och arbetar med olyckan, både buss och bil kommer att bärgas och tas i beslag för teknisk undersökning, säger Thomas Fuxborg.

Polisen har upprättat en anmälan gällande vårdslöshet i trafik kommer kring olyckan.

Livshotande skador

Vid 14-tiden meddelade Sahlgrenskas presstjänst att de tre unga männen som förts till sjukhuset efter olyckan fortsatt vårdas för sina skador.

En av de unga männens tillstånd har stabiliserats, och den andra unga mannens tillstånd är fortfarande allvarligt men stabilt. Den tredje personen av de unga männens tillstånd beskrivs som livshotande.

Startat upp krisstöd

Lerums kommun meddelar på sin hemsida att man har upprättat en krisstödgrupp, då de fyra unga männen som har skadats i samband med trafikolyckan är elever på Lerums gymnasium.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.