Tre personrån på tio minuter Polisen: ”Finns flera likheter”

Uppdaterad
Publicerad

Under loppet av tio minuter skedde tre olika personrån i centrala Göteborg, uppger polisen. Det är oklart om det rör sig om samma gärningsmän, men det finns likheter i tillvägagångssättet.

Det första rånet skedde vid halv tolvtiden inatt på Stampen. En ensam man rånas då av flera personer, som får med sig kontanter.

– De hotar honom med något form av stickvapen, säger Johan Josarp, vakthavande befäl vid polisen i region Väst.

Bara minuter senare sker nästa rån, på Gustav Adolfs torg. En man misshandlas och rånas av flera män som delvis varit maskerade. Det tredje rånet, ytterligare några minuter senare skedde vid Järntorget. Även där handlade det enligt uppgifter till polisen om flera män, delvis maskerade, som rånat en ensam man. Offret ska i det fallet misshandlats med något form av tillhygge, och blivit av med en datorväska samt en telefon.

Det är ett kort tidsspann och tre olika platser, tror ni att det rör sig om samma gärningsmän?

– Vi vet inte om det är samma personer, eller om det skulle kunna vara samma gäng som bestämt sig för att utföra rån på flera platser samtidigt, men det finns flera likheter mellan fallen, säger Josarp.

Ingen person har gripits efter de respektive rånen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.