Foto: Tobias Coster

Tre skadade i blixtnedslag

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer har förts till sjukhus efter att blixten slagit ned under en fotbollsmatch.

Flera personer har förts till sjukhus efter ett blixtnedslag i Stenungsund under en fotbollsmatch mellan Stenungsund och Vänersborg.

Det var mitt under pågående match som blixten slog ner vid idrottsplatsen Nösnäsvallen i Stenungsund.

– Det har gått 35 minuter av matchen. Det regnar och är molnigt. Och plötsligt från ingenstans så är det som en blixt slår ner. Allt blir vitt, säger William Lundin, tränare i Stenungsunds IF och fortsätter:

– Det kändes som ett slag i huvudet, det blev varmt och man trillade nästan omkull.

Vad såg du sen?

– När jag tittar upp så ser jag att alla spelare ligger ner på plan, och jag tänker ”vad fan hände?”, säger William Lundin.

Såg du hur många som blev skadade?

– Ambulans kom efter 10 minuter, en kvart. Tre personer fick åka med ambulansen, en spelare från vårt lag och två spelare från Vänersborg, säger William Lundin.

Föll ihop mot marken

Även kassören i Stenungsunds IF, Mathias Niklasson, var på plats och blev vittne till händelsen från läktaren.

– Jag ser hur åtta till tio spelare faller ihop mot marken och håller sig för huvudena. Man var helt oförberedd. Det fanns ingenting i vädret eller luften som förvarnade om ett åsknedslag. Alla blev väldigt chockade, säger han.

Spelarna fick föras till Kungälvs sjukhus som meddelat SVT Nyheter Väst att ingen av dem har livshotande skador. En av patienterna är inlagd för vidare vård och två är fortfarande kvar på akuten.

Vad händer nu?

Vi har varit i kontakt med spelarna och ska ha ett samtal tillsammans så snart vi kan samlas igen. Vi har också kontaktat bollkallarna och föräldrarna till de lite yngre killarna som befann sig på planen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.