Arkivbild. Foto: TT

Tre tonåringar begärs häktade för grova personrån

Uppdaterad
Publicerad

Tre unga män, alla under 18 år, begärs nu häktade på sannolika skäl misstänkta för totalt sex grova rån i Borås i augusti.

De tre unga männen ska beväpnade med pistoler och knivar ha hotat till sig pengar och mobiltelefoner från personer i Borås under sena nätter i augusti. Ofta i samband med att krogarna stängt och folk varit på väg hem.

I nuläget begärs de häktade på sannolika skäl misstänkta för sex rån, men den listan kan bli längre. När de greps i fredags och senare anhölls var de misstänkta för tolv rån, men häktningsförhandlingarna gäller alltså sex stycken.

– Det kan bli tal om fler, vi jobbar framåt med detta, säger kriminalinspektör Hans Andrén vid Boråspolisen till SVT Nyheter Väst.

LÄS MER: Rånare skenavrättade offer i Borås

Enligt tidigare uppgifter till Borås tidning ska de misstänkta rånarna bland annat ha gjort mantelrörelser med pistoler och tryckt av dessa mot offrens huvuden men utan att skott avlossats.

– Det är inget jag går ut med här. Nu väntar häktningsförhandlingar i eftermiddag, säger Hans Andrén till SVT.

Att så unga personer misstänks för den här typen av upprepade grova rån, har ni varit med om det tidigare i Borås?

– Inte så här, det har det inte varit. Så här grova grejer har vi inte sett tidigare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.