Inrikesminister Mikael Damberg satt ner med polisen Hannah och pratade om framtiden. Foto: svt

Tre tusen underskrifter – polisen kräver inrikesministern på hårdare tag

Uppdaterad
Publicerad

Efter polismordet i Biskopsgården i somras fick hon nog och idag lämnade polisen Hannah Bergelin över en ”kravlista” med drygt tre tusen underskrifter till inrikesminister Mikael Damberg.

– Vi hade en diskussion om skärpta straff och hur vi kommer åt problematiken i de här utsatta områdena, det var väldigt konstruktivt, säger Damberg efter mötet.

Det var efter mordet på polisen Andreas Danman i juni som kollegan Hannah Bergelin kände att hon var tvungen att göra något. Hon formulerade en lista med ett tjugotal punkter på förslag till förändring som måste till för att polisen ska få en acceptabel arbetsmiljö. Något som SVT rapporterat om tidigare.

Idag lämnade Hannah över listan, med 3098 underskrifter från poliser i hela landet, vid ett möte med inrikesminister Mikael Damberg. Och efteråt var hon nöjd med inrikesministerns mottagande.

– Det var ett bra möte, det känns som att vi har ungefär samma syn på saken – vi måste stoppa våldsspiralen i Sverige, säger Hannah Bergelin.

Hör mer om tankarna kring listan och arbetet framåt från inrikesminister Mikael Damberg i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.