Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Polis och ambulans larmades strax innan klockan 19 till en bostad i Billingsfors. Brottsplatsen är nu avspärrad och tekniker är beställda. Foto: Elin Johansson/SVT

Tre personer knivskurna i Billingsfors – två gripna

Uppdaterad
Publicerad

Tre personer knivskars på tisdagskvällen i Billingsfors i Bengtsfors kommun. En av dem fördes med helikopter till Näl där tillståndet bedöms som allvarligt men stabilt. Två personer är anhållna och misstänkta för mordförsök.

– Vi har teorier om vad det kan handla om, säger Fredrik Brax, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal.

Polis och ambulans larmades strax innan klockan 19 på tisdagen till en bostad i Billingsfors. Väl på plats upptäckte man att den skadade personen körts till sjukhus av en privatperson.

Strax efteråt framkom det att det rörde sig om två personer som fått knivskador. Båda uppges vara mellan 15 och 20 år, skriver polisen på sin hemsida. En av de skadade personerna har med helikopter transporterats till Näl.

Vid förhör med vittnen kommer uppgifter ytterligare en skadad person. Senare under kvällen anträffas den tredje personen. Enligt sjukhuset är läget stabilt men allvarligt för personen som vårdas på sjukhuset.

Två anhållna – bil i beslag

Polisen har nu inlett en förundersökning med rubriceringen försök till mord och två personer är anhållna efter att ha gripits i Billingsfors.

Under onsdagen gjordes en brottsplatsundersökning. Men Fredrik Brax, chef för polisens avdelning för grova brott i Fyrbodal, kan inte säger något som vad de kommit fram till.

Kan ni säga något om motivet?

– Nej, det är fortfarande så att vi vill veta mer om vad som hänt. Men vi har teorier.

Under tisdagskvällen togs en bil i beslag på en annan adress i Billingsfors än den misstänkta brottsplatsen.

– Vi har en bil i beslag som vi ska undersöka. Bilen har de misstänkta färdats i från brottsplatsen, säger Fredrik Brax.

Under torsdagen kommer de misstänkta och deras försvarare kommer att höras.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.