Anhöriga överklagar domen till Högsta domstolen efter trippelmorden i Göteborg. Foto: Tomas Singer

Man gripen misstänkt för mord på sin fru och sina två barn

Uppdaterad
Publicerad

En kvinna och två barn hittades under natten till söndagen döda i en lägenhet i Göteborg. En man, som var boende med kvinnan och pappa till barnen, har gripits misstänkt för mord efter att han själv ringt polisen.

Larmet kom till polisen på söndagsmorgonen. Den gripne är den man som själv ringt in till polisen och anmält, uppger polisen.

– Larmet kom in 04.51 och när polisen kommer dit bekräftas det mannen säger, säger Jenny Widén, Polisens presstalesperson till SVT Nyheter.

– Mannen befinner sig då i bostaden och grips för mord.

En kvinna och två barn hittas döda i lägenheten och mannen som ringde in till polisen uppger att han tagit livet av sin fru och deras barn.

En förundersökning om mord har inletts, lägenheten spärrats av. Polisen tror inte att någon annan än de fyra personerna har befunnit sig i lägenheten.

– Mannen kommer att förhöras ytterligare under dagen, säger Jenny Widén vid polisen.

Barnen i förskoleåldern

Polisen vill inte gå ut med någon exakt ålder på barnen, men enligt kommunen rör det sig om förskolebarn. Kommunen jobbar i sin tur med att få mer information om händelsen.

– Jag har varit i kontakt med socialjouren, men jag vet inte mer än att den tragiska händelsen har hänt. Vi behöver mer information från polisen, så i nuläget gör vi ingenting, men anhöriga till familjen kan ju komma att behöva stöd, säger Maria Lejerstedt, stadsdelsdirektör i Västra Göteborg, till TT.

Eftersom kommunen inte vet vilka barn det rör sig om jobbar man med att försöka förbereda förskolepersonal och bidra med stöd.

– Vi vet inte om det är barn som finns hos oss, men vi förbereder oss och har krisstöd som står beredda. Jag kommer i dag att höra av mig till mina förskolechefer i området så att de är beredda i morgon om det är ett barn som saknas hos oss, säger Ina Furtenbach Lindén, utbildningschef för förskolan i Västra Göteborg, till TT.

Anhöriga är underrättade.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.