Trollhättan – Ungdomsgäng fortsätter att terrorisera

Uppdaterad
Publicerad

Ett ungdomsgäng attackerade natten till onsdagen en polisbil med raketer och bensinbomber på Kronogården i Trollhättan. Det är inte första gånger det är bråk och skadegörelse i området och i Trollhättan är oron nu stor.

-Det är klart att vi får se upp, säger Sven-Åke Strandlind på Kraftcentrum Kronogården i Trollhättan, det finns ju risk att dom här ungdomarna blir idoler i vissa kretsar, och drar till sig andra som behöver uppmärksamhet, som inte är omtyckta i sin omgivning. Då stärker dom sin självkänsla, tror dom, och får en betydelse och en identitet genom att göra dumheter. Det kan vara förödande.

Kraftcentrum på Kronogården drivs av dom fackliga organisationerna och är en extraresurs i det invandrartäta området i kontakterna med arbetsmarknad och myndigheter. Och besökarna här menar att föräldrarna har ett större ansvar än samhället.

Hittills i år har närmaste sextio bilar bränts upp i Trollhättan, dom flesta i Kronogården-Lextorpområdet. Hemtjänsten på Kronogården har attackerats på nätterna, tidigare i höst besköts också ett äldreboende. Och nattens attack mot en polisbil med raketer och molotowcocktails, var enligt polisen planerad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.