En stark cannabisdoft sprider sig i Trollhättans polishus. Foto: SVT / TT

Trollhättans polishus stinker cannabis

Uppdaterad
Publicerad

Personal på polishuset i Trollhättan klagar till ledningen över en stark cannabisdoft i huset. Enligt tillbudsrapporten gör sig brottslingar dessutom lustiga över doften.

Det är i en intern tillbudsrapport som det framgår att en ur personalen säger sig få huvudvärk av att ”hela” polishuset luktar starkt av cannabis.

Doften kommer från ett större beslag av plantor som gjorts och enligt nyhetsbyrån Siren, som talat med poliskommissarien Sten-Anders Jakobsson, är doften som mest intensiv när plantorna hänger och torkar.

– Det här är inget vi nonchalerar. Vi kommer att vidta åtgärder i samband med en ombyggnation, säger han till Siren.

Personer på förhör kommenterar

Som det är nu kommer doften genom ventilationssystmet i byggnaden. Den som ligger bakom tillbudsrapporten menar att man borde inrätta en fristående lokal för cannabisbeslag med egen ventilation och isolering.

Den anställde som klagar på huvudvärk är alltså också upprörd över att brottsmisstänkta som varit på förhör har gjort sig lustiga över doften.

Sten-Anders Jakobsson är det vid mycket få tillfällen som det uppstår bekymmer med narkotikalukt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.