I Skara kommun har man problem med trygghetslarmen. Foto: SVT/Arkiv

Trygghetslarm fortfarande ur funktion i Skara

Uppdaterad
Publicerad

Under onsdagen upptäckte personal från omsorgen i Skara att flera trygghetslarm slutat fungera, men trots intensivt felsökningsarbete är många larm ur funktion.

– Fortfarande är en handfull trygghetslarm ur funktion, men de flesta kunde startas om igår och fungerar, skriver Edith Rudström, kommunikationsstrateg Skara kommun i ett mejl till SVT Nyheter Väst.

Det var vårdpersonal som under onsdagen upptäckte att 32 av 500 trygghetslarm var ur funktion hos omsorgstagare i Skara kommun. Många larm återfick funktionen med en enkel omstart men fortfarande är en handfull larm ur funktion.

– En sambandscentral är igång och personal är tillsatt för extra besök hos omsorgstagarna som det berör, säger Petra Vedebrand, avdelningschef i omsorgen i ett pressmeddelande.

Kommunen har även satt in extrapersonal för att hålla ställningarna tills dess att alla larm åter är i funktion. Vad som föranlett problemet vet man inte än.

– De som tillhandahåller larmen kan inte garantera att alla larm funkar som det ska så just nu håller vi kommunens journummer öppet, skriver Edith Rudström, kommunikationsstrateg Skara kommun i ett mejl till SVT Nyheter Väst.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer