Foto: Stampen

Mellerudsborna får snart TTELA:s helgtidning på måndagar

Uppdaterad
Publicerad

TTELA:s helgtidning i Mellerud kommer från och med 20 mars delas ut på måndagar. Detta då tidningen kommer sluta levereras med bud och istället delas ut med vanlig postgång.

Eftersom allt fler läsare väljer digitala prenumerationer av tidningen minskar upplagan av papperstidningen. Det här gör nu att tidningarna som delas ut i Mellerud inte längre kommer att levereras med bud, utan med vanlig postgång.

– I takt med att läsarvanorna förändras, så är flera av våra distrikt olönsamma. Det kostar alltså mer att dela ut papperstidningen än vad vi får in i prenumerationsintäkter. Till det kommer ju redaktionen och alla övriga kostnader, säger Cecilia Frisk, publisher och ansvarig utgivare för TTELA.

– Det här gör vi för att kunna fortsätta ha bevakning, granskning och rapportering lokalt, från Mellerud, Lilla Edet, Trollhättan och Vänersborg.

Fredagstidningen på måndag

Den elektroniska upplagan av tidningen kommer att finnas tillgänglig på publiceringsdagen, men pappersversionen av fredagens och lördagens tidningar kommer att levereras med post först på måndagen i Mellerud.

Vill någon verkligen ha tidningen så sent?

– Det vi hoppas på är att folk ska börja använda vår e-tidning. Den kommer man kunna läsa kvällen före och det är ju exakt samma som papperstidningen. Den kan man läsa i paddan, på mobilen eller datorn.

Är det så att ni egentligen helt vill avveckla papperstidningen?

– Nej, det vill vi ju inte. Det är jättemånga som älskar papperstidningen, att ha den att bläddra i. Vi måste bara se till att distribuera den med en sund ekonomi, säger Cecilia Frisk.

”Journalistik kostar”

Men det är väl på helgen man helst vill ha sin tidning?

– Man kommer ju att kunna läsa samma innehåll i e-tidningen. Jag hoppas att folk ska se att vi bevakar och rapporterar nästan dygnet runt, fast på ett annat sätt.

En av TTELAs läsare har hört av sig till SVT Nyheter Väst. I ett brev skriver läsaren bland annat:

”Notera att fredags- och lördagstidningen skall delas ut på måndag, i mitt fall blir det cirka klockan 16.30... Är det någon som vill ha en dagstidning på detta sätt?”

Cecilia Frisk svarar så här på frågan om risken att trogna prenumeranter i Mellerud kanske väljer att säga upp tidningen helt:

– Ja, det är naturligtvis en risk, vilket jag hoppas inte ska ske, eftersom vi jobbat så mycket med att förbättra innehållet i TTELA. Senaste året har vi anställt fem journalister. Och journalistik kostar, säger Cecilia Frisk.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Stampen

Mer i ämnet