Så här kan de hemmagjorda kostymerna se ut Foto: SVT

Se de fantastiska kostymerna

Uppdaterad
Publicerad

För vissa av lajvarna på Morgondagens gryning – som anordnas i skogarna utanför Örby i Marks kommun – handlar hobbyn om att spela teater och bli en annan person för en stund. För andra handlar det om kläderna.

Lajv är en sorts improvisationsteater, där det finns en övergripande handling som deltagarna måste förhålla sig till.

LÄS MER: Se minidokumentären och det dramatiska mötet med orcherna

En viktig del av lajvandet är kläderna. Vilka sorters kläder man får ha beror på vilken värld som arrangörerna vill skapa. Om det exempelvis är en scen ur historien som ska spelas upp, kräver det kläder som bars på den tiden.

På det här lajvet är temat fantasy med inslag av steam punk. Det vill säga medeltidskläder blandat med teknik från den industriella revolutionen under 1700-talet.

– Jag har alltid tyckt att det är kul med rustningar. Intresset av att skapa saker är drivande, säger Henrik Mattsson, eller Vargas som han heter när han är demonjägare.

Se deltagarnas fantastiska kostymer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.