TV4 skulle rapportera om dagen efter skotten på restaurangen i Angered när de blev attackerade. Foto: TT

TV4-journalist angripen i Angered

Uppdaterad
Publicerad

En TV4-journalist som rapporterade om skjutningen i Angered angreps på fredagen. Det var när hon filmade utanför den aktuella platsen som två män konfronterade henne.
TV4 ska polisanmäla det som inträffat.
– Det känns viktigt för oss att markera, säger Anders Oxelström, chef på TV4Nyheterna.

Efter torsdagskvällens händelse där en man öppnade eld inne på en restaurang i Angered har flera medier varit på plats under fredagen för att skildra vad som hänt. Men när en TV4-journalist befann sig i närheten av platsen där skottlossningen inträffat blev hon fysiskt angripen av två personer.

– Vi hade ett självklart journalistiskt uppdrag i att besöka platsen där det varit en skottlossning. Men de har genom hotfullt agerande försökt få vår medarbetare att gå därifrån utan att kunna utföra sitt uppdrag, säger Anders Oxelström, chef på TV4Nyheterna.

Även när SVT Nyheter Västs team befann sig på platsen tidigare på förmiddagen möttes de av en irriterad stämning och påståenden om att de inte fick filma – trots att de befann sig på allmän plats.

SVT-teamets händelse ledde dock inte till någon fysisk konfrontation.

Läs också: GT och SVT:s chefer fördömmer angreppet

Händelsen polisanmäls

TV4-journalisten klarade sig utan fysiska skador.

– Men det är aldrig roligt eller angenämnt att vara med om en sådan här situation. Det är oacceptabelt för alla yrkesgrupper, säger Anders Oxelström och påpekar att man ska polisanmäla händelsen.

– Det kommer vi göra vid varje liknande händelse och det är viktigt för oss att markera. De har försökt se till att vi inte ska kunna utföra vår grundlagsskyddade rätt att rapportera.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer