Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Boende kände i sprängningarna i kroppen” – starta klippet för att se SVT:s reporter på plats i Västra Frölunda på gatan där två explosioner inträffat. Foto: Amorina Ahlsell/SVT

Två explosioner efter varandra på samma gata i Västra Frölunda

Uppdaterad
Publicerad

Med någon minuts mellanrum inträffade två explosioner vid portarna till flerfamiljshus på samma gata i Västra Frölunda i Göteborg.

– Det är på två olika adresser, och det har skett på utsidan av entréerna, säger polisens vakthavande befäl Göran Carlbom.

Larmet om höga smällar nådde polisen klockan 01.32 natten till onsdag.

Flera boende i området hade vaknat av två explosioner, som inträffat vid två entréer till två flerfamiljshus på samma gata i Västra Frölunda.

– Det är ganska nära varandra, och explosionerna har skett på utsidan. Det är entréportarna har fått skador, säger Göran Carlbom, vakthavande befäl på polisen.

Det finns inga personskador rapporterade. Lägenheterna har inte behövt evakueras.

Senare på onsdagsmorgonen uppgav polisen att en boende i huset fått lindriga skärskador i samband med explosionen, men inte varit i behov av att uppsöka sjukvård.

Undersöker kopplingar mellan explosionerna

Nationella bombskyddet har under natten säkrat platsen, uppger polisen tidigt på onsdagsmorgonen.

Polisen har spärrat av området och har en stor pågående insats, parallellt med att eventuella kopplingar mellan sprängningarna undersöks.

– Det är alldeles för tidigt att säga något om, men är självklart något vi får jobba vidare med, säger Göran Carlbom.

Avspärrningarna på de båda brottsplatserna kommer att vara kvar tills dess att undersökningarna är klara.

Händelserna rubriceras som grov allmänfarlig ödeläggelse samt grovt brott mot lagen om brandfarliga och explosiva varor.

Det finns ingen misstänkt eller gripen i nuläget.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bilderna från gatan i Västra Frölunda i Göteborg där två explosioner inträffade på kort tid natten mot ionsdag. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.