Två personer har gripits och anhållits för mordet på en ung man på Skaraborgsvägen i Borås den 3 november 2020. Foto: Stillbild Joakim Eriksson / Video Viktor Valkonen

Två häktade för dödsskjutning i Borås

Uppdaterad
Publicerad

I höstas sköts en man ihjäl på Skaraborgsvägen i Borås. Nu sitter två män häktade, på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

Det var den 3 november som en man i 25-årsåldern sköts till döds på Skaraborgsvägen i Borås. Sedan dess har ett intensivt polisarbete pågått.

Två veckor efter mordet anhölls två personer i 20-30-årsåldern, misstänkta för medhjälp till mordet. Dessa två släpptes dock senare på fri fot.

– Jag vet inte på rak arm om misstankarna mot dem kvarstår, säger kommissarie Mats Axelsson, gruppchef på grova brottsenheten på polisen i Borås.

Nya misstänkta

Utredningsarbetet fortsatte, och i söndags kunde en man som varit anhållen i sin utevaro ett par dagar gripas i Borås kommun. Han är på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt medhjälp till mord samt grovt vapenbrott.

På måndagen greps ytterligare en man i kommunen, även han sedan han varit anhållen i sin utevaro och på sannolika skäl misstänkt för samma brott. Under veckan har de båda häktats, på sannolika skäl misstänkta för medhjälp till mord och grovt vapenbrott.

– Jag bedömer att de är misstänkta på sannolika skäl, säger kammaråklagare Andreas Ekengren på fredagen, men vill inte säga mer om hur bevisläget mot männen ser ut.

Mats Axelsson och Andreas Ekengren utesluter inte att fler personer kan bli aktuella i utredningen.

Nedan hör du polisen som berättade om sin oro när händelsen inträffade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Polisen ser en risk för att våldet ska eskalera. Foto: SVT

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
En man blev under tisdagskvällen skjuten i Borås. Nu pågår en stor polisinsats för att hitta gärningsmannen. Foto: Stillbild Joakim Eriksson / Video Viktor Valkonen

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer