Polisen har spärrat av ett område i Uddevalla efter knivskärningarna. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Dubbla knivdåd i Uddevalla – en person död

Uppdaterad
Publicerad

En omfattande insats pågår i Uddevalla efter att flera personer attackerats med kniv, sent på tisdagskvällen. En person har dödats och en person är skadad. Polisen klassar nu knivattackerna som en särskild händelse. På onsdagförmiddagen anhölls en person i 35-årsåldern, misstänkt för mord.

Larmet om det första dådet kom vid 21.59 på tisdagskvällen. En man hittades då svårt knivskuren vid Södra hamnen i Uddevalla. Han fördes med ambulans till sjukhus.

Sju minuter senare kom ett nytt larm om en knivskärning vid Kampenhof, mitt i centrala Uddevalla. Två personer ska då ha blivit attackerade, men bara en av dem skadades.

– En av dem blev huggen i ryggen och fördes till sjukhus. Den andra blev bara huggen i jackan. Det gick inte igenom kläderna, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson.

Händelserna rubricerades som mordförsök och grov misshandel, något som senare ändrades till mord och grov misshandel när en av de två skadade avled på onsdagen.

Fem olika händelser

Polisen utesluter inte att det finns ett samband mellan de två händelserna. Samma personer verkar vara inblandade.

– Det är fem olika händelser som vi sätter samman och som lett fram till att en person knivskurits så svårt att han till slut avled på sjukhus, säger Sten-Rune Timmersjö, chef för polisens enhet för grova brott i Fyrbodal.

Hela natten mot onsdag har man haft insatser på olika håll i Uddevalla. Brottsplatsen vid Västra hamnen har spärrats av i väntan på en teknisk undersökning.

Särskild händelse

På onsdagsmorgonen inledde polisen en så kallad särskild händelse. Det innebär att de nu kan få in större resurser från hela polisregionen i arbetet med knivattackerna i Uddevalla.

– Vi har en person gripen i nuläget, en man. Vi har sex personer ute som knackar dörr och har satt in stora utredningsresurser för att kunna höra fler personer, säger Thomas Fuxborg.

Mannen anhölls senare, misstänkt för mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.