Två kraftiga villabränder under natten

Uppdaterad
Publicerad

Under natten till torsdag har det brunnit kraftigt i två villor på olika håll i Västsverige. I båda fallen har barnfamiljer tvingats fly undan lågorna.

Det var vid midnatt, natten till torsdag, som det började att brinna i en villa i Dragsmark i Uddevalla kommun.

– Vi åkte dit tillsammans med räddningstjänsten. Det hade börjat brinna på utsidan av villan och den var helt övertänd, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

– De som bor i huset lyckades att ta sig ut utan några skador.

Det var två vuxna och två barn flydde ut ur huset. Polisen uppger att det är oklart vad som är orsaken är till att det började brinna.

Ytterligare en brand i villa

Senare under natten vid 01.30-tiden började det att brinna i en villa i Landvetter i Härryda kommun.

– Det är samma förutsättningar som den första. Branden har startat på utsidan av huset. Det är också där två vuxna och två barn som har lyckats ta sig ut utan några skador. Villan blev totalförstörd.

Det är även här oklart hur branden har startat.

Finns det någon koppling mellan dessa två bränder?

– Inte i nuläget, det är flera mil i mellan. Rent teoretiskt är det möjligt, men i nuläget gör vi inga kopplingar.

Polis och räddningstjänst kommer att genomföra tekniska undersökningar. I båda fallen är en förundersökning gällande mordbrand är inledd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.