Polisen inledde en omfattande insats för att få tag på två misstänkta guldrånare. Foto: Robert Betzehag / Rescue Photo

Två män döms för guldrånet i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern stod åtalade för det uppmärksammande guldrånet i Uddevalla tidigare i år. I dag föll domen i Uddevalla tingsrätt.

Det var i slutet på augusti i år – mitt på ljusa dagen – som en guldbutik på Kungsgatan i Uddevalla utsattes för ett rån av två maskerade gärningsmän. En av männen ska då även ha hotat ett vittne med ett pistolliknande föremål.

Flera polispatruller sattes in i sökandet och efter en räd mot fler adresser kunde fem personer gripas mindre än ett dygn efteråt.

Ytterligare ett par dagar senare häktades två av männen, som är i 20-årsåldern, på sannolika skäl misstänkta för rånet.

– Tack vare ett väldigt bra inre polisarbete och mycket goda vittnesuppgifter så har det här gått snabbt, sa Hans Lippens talesperson vid polisen, tidigare.

Döms till fängelse

I november åtalades de två männen. Och under måndagen föll domen. Båda två får mångåriga fängelsestraff för bland annat rånet i Uddevalla.

En av männen döms till 2 år och sex månaders fängelse – den andra till 2 år och tio månader i fängelse. De ska även betala ett skadestånd till butiksinnehavaren på drygt 27.000 kronor.

De båda männen nekar till att ha utfört rånet.

LÄS MER: Guldbutik rånad i Uddevalla

LÄS MER: Fem anhållna efter guldrånet i Uddevalla

LÄS MER: Två häktade för guldrånet

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.