Foto: SVT

Två män i slagsmål – hamnade i kanalen i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En ung man hamnade i vattnet i kanalen i centrala Göteborg efter att, enligt vittnen, ha blivit knuffad under ett slagsmål. Han vårdas nu på sjukhus och hans tillstånd bedöms som kritiskt.

Det var vittnen som strax efter klockan 01.00 på fredagsnatten tillkallade polisen efter ett slagsmål mellan två män. När polisen kommer till platsen är en av männen i vattnet och polisen hoppar i och lyckas få upp honom. Enligt polisen var mannen, som är i 20-årsåldern, inte i vattnet någon längre tid, men var medvetslös och därför påbörjades hjärt- och lungräddning.

– Han var inte kontaktbar när han kom upp ur vattnet, säger polisens presstalesman Göran Carlbom.

Kritiskt tillstånd

Mannen fördes till sjukhus och hans tillstånd är allvarligt, uppger Sahlgrenskas pressjour på lördagsmorgonen.

– Hans tillstånd är livshotande, säger Karin Lerjestedt Walka.

I en första version av artikeln skrev vi att den unga mannen ska ha blivit knuffad i vattnet. Enligt nya uppgifter från polisen så tyder allt på att de bråkande männen ska ha hamnat i vattnet bägge två, men att den ene, en man i 45-årsåldern, lyckades ta sig upp på egen hand. Han ska därefter ha stuckit från platsen.

Vittnen såg honom bli knuffad

Det finns dock vittnesuppgifter som säger att den unga mannen som nu vårdas för livshotande skador på sjukhus, ska ha blivit knuffad och han bedöms därför som målsägande.

– Vi håller på att reda ut vad som har hänt. Klockan ett på natten i Brunnsparken kan allt hända och man kan ju misstänka att det var alkohol inblandat, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson.

Misstänkt man förhörs

Under natten kunde polisen hämta in mannen in 45-årsåldern till förhör och han anhölls senare under lördags förmiddagen misstänkt för dråpförsök.

På måndagsförmiddagen är tillståndet för den 20-åriga mannen fortsatt oförändrat enligt Sahlgrenskas pressjour.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer