• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Snöveltorp, Öbonäs och Kårtorp. Det brinner i en avfallsanläggning med kraftig rökutveckling som följd. Alla i områdena uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Läs mer

Drunkningen på korttidsboende – Två delgivna misstanke

Publicerad

Två personer har delgivits misstanke om vållande till annans död alternativt tjänstefel efter att en pojke drunknade i ett badkar på ett korttidsboende i Göteborg i vintras.

SVT har tidigare rapporterat om en pojke som drunknade i ett badkar på ett boende för barn med funktionsnedsättningar i Göteborg i början av året. Nu har två personer delgivits misstanke om vållande till annans död, alternativt tjänstefel. Det skriver Göteborgsposten i dag.

Ska övervakas

Enligt boendets rutiner ska barnen övervakas vid bad, men av någon anledning var ingen personal närvarande vid tillfället. Inspektionen för vård och omsorg, IVO, riktade allvarlig kritik mot Social resursnämnd vid Göteborgs stad.

Polis inledde en utredning om vållande till annans död och boendet gjorde själva en så kallad Lex Sarah-anmälan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer