Foto: SVT

Två personer avförda från utredning om mord på 17-åring i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Två personer, en man och en kvinna, som varit misstänkta för brott i samband med att en 17-årig kvinna försvann i Uddevalla i november 2019, avskrivs nu från ärendet, detta uppger Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

– Brott kan inte styrkas och därför måste de nu avföras från utredningen, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Den 23-åriga man, som är anhörig till den försvunna kvinnan och som sedan november 2019 är häktad misstänkt för mord på 17-åringen, är fortfarande misstänkt. Åklagaren kommer att begära förlängd åtalstid senare denna vecka.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

– Det är sista gången jag begär ytterligare åtalstid för den misstänkta 23-åringen i ärendet. Jag är nu så gott som klar med utredningen och förhoppningen är att åtal kan ske i mitten av maj, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

Varken försvarare eller åklagare kan närvara vid en omhäktningsförhandling den här veckan på grund av annan förhandling. Därför är det troligt att omhäktningsförhandlingen äger rum i början av nästa vecka, skriver Åklagarmyndigheten i ett pressmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Detta har hänt: Försvunnen 17-åring misstänks ha mördats

Mer i ämnet