Här kommer västlänken att gå. Det gröna visar där arbetet pågår helt under jorden. Det röda visar där det kommer bildas ett schakt. Foto: LisebergVisa alla (4)
Visa alla (4)

Två restauranger rivs på Liseberg under Västlänken-bygget

Publicerad

I sommar pågår bygget av Västlänken för fullt på Liseberg – bakom specialbyggda rosa plank som matchar omgivningen. Tanken är att besökarna knappt ska märka av bygget. Samtidigt rivs två restauranger.

Det handlar om The green room och Stjärnornas krog, som rivs i början av nästa år. Men Liseberg planerar för två nya restauranger.

– Det är bara i cirka sex veckor som vi inte kommer ha fungerande restauranger här i området, säger Andreas Andersen, vd för Liseberg.

”Florerat rykten på sociala medier”

Han konstaterar att det spekulerats vilt kring konsekvenserna av Västlänken-bygget.

– Det har florerat rykten på sociala medier kring att man skulle ta bort Lisebergs huvudentré och att man skulle riva hela norra delen av parken, säger Andreas Andersen.

Lisebergs vd Andreas Andersen säger att västlänks-bygget gör att två restauranger på Liseberg kommer att rivas.

I själva verket är Liseberg mycket nöjda med samarbetet med Trafikverket kring bygget. När SVT Väst besöker nöjesparken bullrar det från lyftkranar och grävskopor, men de bullrigaste delarna av jobbet ska klaras av under tider då inga besökare finns i parken.

Rosa plank

Magnus Eriksson, projektledare på Trafikverket, berättar att det varit speciellt att planera bygget under Liseberg.

– Som trafikverkare är man inte van att bygga tunnel i en nöjespark. Vissa frågor var helt nya för oss, som att det ska vara en fin miljö, säger han.

Det har till exempel inneburit att planken bakom vilka bygget pågår blivit rosa och går i samma stil som Lisbergs övriga byggnader.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer