Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
SVT:s reporter George Adam var på plats efter att två män i 20-årsåldern blev skjutna i Askim. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT/Magnus Wennerholm/SVT

Två skjutna i Askim i Göteborg – större polisinsats på plats

Uppdaterad
Publicerad

Två män i 20-årsåldern har skjutits i Askim i Göteborg. De båda har förts till sjukhus med ambulans. Skadeläget för en av männen uppges vara allvarligt medan den andre är lindrigt skadad.

Strax innan klockan 18 på torsdagseftermiddagen fick polisen larm om två skottskadade personer i Askim, söder om Göteborg.

På plats påträffades två skottskadade män i 20-årsåldern, de båda fördes med ambulans till sjukhus. Enligt polisen under fredagsmorgonen är skadeläget fortsättet allvarligt men stabilt för en av de två männen. Den andra mannen ska vara lindrigt skadad.

Enligt polisen ska även de två männen ha kopplingar till gängmiljön i Göteborg. Under natten har polisen genomfört en kriminalteknisk undersökning på brottsplatsen, och knackat dörr och jobbat med att hämta in information. Ett flertal personer ska även ha hämtats till förhör. Enligt uppgifter till Göteborgs-Posten under torsdagen hade fem personer hämtats in till förhör och ett fordon beslagtagits.

– Det är ett stort radhusområde som är avspärrat, sa George Adam, SVT:s reporter på plats i Askim under torsdagen.

Vittne: ”Hörde skrik”

Händelsen rubriceras som försök till mord i två fall. Flera personer boende i området blev vittnen till händelsen.

– Det känns obehagligt när det kommer så nära inpå, säger en boende i området som SVT pratat med som hörde skotten från sin altan.

– Jag hörde röster och skrik och polisen kom efter bara några minuter. De samlade in vittnesuppgifter från oss och flera andra, säger hon.

Årets tolfte skjutning i Göteborg

Torsdagens skjutning blir den tolfte i ordningen för Göteborg i år.

– Sammanlagt har fem personer skadats och en har dött, säger George Adam.

Det sistnämnda fallet inträffade för tre veckor sedan i Guldheden.

Se SVT:s direktsändning från platsen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.