Två släpps på fri fot, men misstankarna kvarstår, enligt kammaråklagare Jim Westeberg. Foto: TT

Två misstänkta för inblandning i mordet på 17-åriga flickan släpps

Uppdaterad
Publicerad

Under måndagen hölls häktningsförhandling mot två personer misstänkta för inblandning i mordet på den 17-åriga flickan i Uddevalla. Båda släpptes under måndagseftermiddagen. Sedan tidigare sitter 17-åringens pojkvän häktad, på sannolika skäl, misstänkt för mord.

Ytterligare två personer begärdes häktade under söndagen misstänkta på sannolika skäl för skyddande av brottsling, grovt brott, och brott mot griftefriden. Under måndagseftermiddagen meddelade Uddevalla tingsrätt att båda personerna släpps. Rätten ansåg att det inte förelåg tillräckliga skäl för häktning av den första personen. Den andra häktningsförhandlingen ställdes in då åklagaren hävde anhållandet av den andra personen.

– Eftersom det är princip samma omständigheter som kommer framläggas på nästa häktningsförhandling så ansåg jag att det inte fanns skäl att vidhålla den häktningsframställan, säger kammaråklagare Jim Westerberg.

En av personerna har tidigare suttit anhållen men släpptes. Den personen finns i den tidigare häktade pojkvännens närhet.

Båda personerna nekade till anklagelserna. De släpptes under måndagseftermiddagen. Enligt åklagaren kvarstår misstankarna om brott.

Hör ovan kammaråklagare Jim Westerberg kommentera tingrättens beslut

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.