Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör räddningsledaren om spårvagnsolyckan i Göteborg. Foto: Henrik Bergsten/SVT

Två spårvagnar har kolliderat i Gamlestaden

Uppdaterad
Publicerad

Två spårvagnar kolliderade under måndagskvällen och ett tiotal personer skadades.

– Båda spårvagnarna var på väg från Angered till Göteborg. Den ena har stannat eller saktat ned och då har den andra kört in i den bakifrån, säger Lars Jönsson på Västtrafik.

Det var strax före klockan 19 på måndagen som polisen larmades till Angered på grund av en kollision.

Ett tiotal personer vårdades på plats under gårdagen. Sex personer fördes med ambulans till sjukhus, samtliga med lindriga skador, enligt Sahlgrenskas pressjour. Två personer i 60-årsålden är kvar på Sahlgrenska universitetssjukhuset under tisdagen. De bedöms vara lindrigt skadade.

Det är oklart exakt hur olyckan gick till, men enligt uppgifter till Västtrafik ska en av spårvagnarna ha stått stilla när den blev påkörd av en annan spårvagn bakifrån.

– I samband med det ska en av vagnarna ha spårat ur, säger Lars Jönsson som är kommunikatör på Västtrafik.

”Kommer att bli följdförseningar”

Flera spårvagnslinjer fick ställas in under kvällen. På tisdagsmorgonen kom trafiken i gång igen.

– Spårvagnarna rullar och trafiken är igång. Det kommer att bli följdförseningar, säger Susanne Heyne, på Västtrafiks störningsjour.

De båda spårvagnarna som var med i olyckan bogserades bort på tisdagsmorgonen.

Statens haverikommission har kopplats in och kommer att undersöka olyckan.

– Vi har inte fattat beslut om utredning än, men vi samlar in underlag för att kunna fatta beslut, säger Jonas Bäckström som är utredningsordförande.

Sökte med drönare

Polis sökte efter personer med drönare längs spårvagnsrälsen och i närområdet, för att säkerställa att ingen skadad fanns i terrängen.

Det har startats en utredning om en trafikolycka med brottsrubricering vållande till kroppsskada och vårdslöshet i trafik. Spårvagnarna har spärrats av.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.