Foto: Niklas Göransson

Två tåg krockade i natt

Uppdaterad
Publicerad

Ett godståg och ett lok körde natten till lördag in i varandra i Sävedalen i Partille. Tre vagnar spårade ur och olyckan kommer påverka pendeltrafiken mellan Göteborg och Lerum under hela dygnet.

Det var vid 01.15 inatt som två passagerarlösa tåg kolliderade med varandra inne på en bangård i Sävedalen. Krocken skall ha varit så kraftig att förarhytten slets av och tre vagnar spårade ur.

– Vi vet inte vad som har hänt ännu, efter en sådan här olycka görs alltid en ordentlig utredning, säger Thomas Johansson, presskommunikatör på Trafikverket.

Inga skadade

Trafikverket har inte fått in några rapporter om att någon skadats i krocken men arbetet efter olyckan kommer påverkar pendeltrafiken mellan Lerum och Göteborg eftersom det på grund av olyckan bara går att använda ett spår.

– Det finns mycket att göra på platsen så det kommer nog vara en del inställda pendeltåg under hela dygnet, säger Thomas Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.