Två tonårstjejer häktade efter mordet i Guldheden

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs tingsrätt beslutade idag att häkta två unga tjejer som misstänks för inblandning i mordet på en 32-årig man i Guldheden i maj. Åklagaren Linda Wiking uppger att utredningsläget är gott, men att strikt sekretess råder i ärendet.
– Vi vill skydda utredningen och lagföra personer som begått ett brott, och då tjänar vi mest på att berätta så lite som möjligt i det här läget, säger kammaråklagare Linda Wiking till SVT Nyheter Väst.

De två personerna greps i fredags och har sedan dess suttit anhållna. Enligt Göteborgs-posten rör det sig om två tonårstjejer.

På måndagen valde åklagaren att begära de två personerna häktade, och tingsrätten gick på åklagarens linje. Den ena personen häktades misstänkt för mord och grovt vapenbrott, och den andra för medhjälp till mord samt grovt vapenbrott.

– Det grova vapenbrottet rör alltså det vapen som använts vid skjutningen, säger kammaråklagare Linda Wiking.

Hur skulle du beskriva utredningsläget?

– Jag tycker att vi har ett relativt god bild av vad som har hänt.

Kammaråklagare Mats Ihlbom har också varit inblandad i ärendet och han uppger att det finns beröringspunkter till andra pågående ärenden.

– Vi har ett par utredningar som pågår just nu som på olika sätt har beröringspunkter till detta. Men på vilket sätt vill jag inte gå in på. Det är ett extremt känsligt utredningsläge, säger han.

Det var den 20 maj som en 32-årig man sköts ihjäl i sin bil på Guldheden i Göteborg. Polisen uppgav tidigt att det rört sig om en gängrelaterad händelse. Vittnen beskrev då för SVT att det låtit som eld från automatvapen.

– Några ungdomar som lekte vid skolan flydde därifrån när de hörde skotten. När jag tittade mot platsen såg jag en bil och en man som var skadad i bilen, berättade vittnet, som bad om att få vara anonymt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldhedsmordet

Mer i ämnet