Därför har Nya Lidköpings-Tidningens logga Ukrainas färger

Publicerad

Nya Lidköpings-Tidningen kommer på fredagen ut med Ukrainas blågula färger i loggan i stället för den vanliga röda färgen. Även övriga tidningar i NWT Media har blågula logotyper idag.

– Det är för att visa sympati helt enkelt för Ukraina och det ukrainska folket med tanke på invasionskriget från Ryssland, säger chefredaktör Calle Sundblad.

Både papperstidningarna och onlineversionerna av NWT Medias tidningar i Värmland, Dalsland och Skaraborg har idag blågula logotyper. Tillsammans med en rad andra lokal- och rikstidningar har de gått samman i ett upprop till stöd för Ukrainas folk.

NLT har skickat ett eget reportageteam till sydöstra Polen.

– Man vill göra någonting för att visa att man bryr sig och vi valde då att skicka ner en fotograf och en reporter för att sprida den informationen som vi kan, säger Calle Sundblad.

Hör chefredaktör Calle Sundblad förklara varför Nya Lidköpings-Tidningen tar till en sådan ovanlig åtgärd som att öppet ta ställning i ett krig på tidningens förstasida – och att det inte är helt utan risker.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.