Ulf Kamne (Mp), kommunalråd i Göteborg. Foto: SVT

Ulf Kamne (Mp): ”Nu går det inte längre”

Uppdaterad
Publicerad

Henrik Munck (Mp) har fått lämna sina uppdrag för Miljöpartiet, enligt partiet beror det på att han gjort uttalanden som går emot partiets politik.

På söndagen meddelades Henrik Munck om att han fråntas sina uppdrag för Miljöpartiet.

Enligt partiet så saknar de förtroende för Henrik Munck och hans mediala uttalanden ska avvika från partiets politik. Detta är en samlad bild, menar kommunalrådet Ulf Kamne (Mp).

– Detta rör sig inte om ett enskilt uttalande som är problemet utan att han bland annat spottade ur sig fem debattartiklar på två veckor med diverse frågor. Och när det gäller Västlänken betraktar han den som dödsdömd och har gjort länge.

”Blir ju helt baklänges”

Henrik Munck menar själv att han fått lämna sina uppdrag för att han lyft frågan om att det saknas 50 miljarder kronor för att färdigställa Västlänken.

– Det där är ju absolut inget nytt som han har kommit på, varenda västsvensk politiker är överens om det. Att han försöker lyfta det som sin egna grej, för egen vinning, blir ju helt baklänges, säger Ulf Kamne.

Miljöpartiet menar att samarbetet med Munck i Trafiknämnden brustit en längre tid men att flera miljöpartister tidigare försökt stötta honom.

– Vi har försökt lösa konflikterna men nu går det inte längre, säger Kamne.

Oklart om han självmant lämnar

Om Henrik Munck självmant kommer att lämna sin poster eller sitta kvar som politisk vilde är dock oklart.

– Jag har sökt honom i dag men inte lyckats få tag på honom så jag vet inte hur han ställer sig, säger Kamne.

Kommunfullmäktigegruppen har tagit beslutet att välja Derya Tumayer att svara för trafikfrågor i fullmäktige.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.